Mi a tökéletes espresso receptje?

Összesen három összetevőre van szükség: tapasztalt vendég centrikus baristára, nagyon jó minőségű kávéra és kiváló eszközökre. 2018-as indulásunk óta használjuk ezt a receptet, annak érdekében, hogy ne csak finom kávét biztosítsunk megbízóink részére, hanem igazi kávézóhangulatot is. 

01 – Baristáink

Baristáink felkészült és tapasztalt szakemberek, akik meghatározó szereplői a magyar specialty kávés világnak. A szakmánk szeretetén és tiszteletén felül hatalmas hangsúlyt fektetünk a magas színvonalú kiszolgálásra is. Pultunkat úgy alakítottuk, hogy személyes kapcsolatot tudjunk kialakítani vendégeikkel, segíthessünk az italválasztást és akár a szakmai fortélyokba is beavathassuk őket. 

 

 

02 – Kávénk

Az utóbbi évtizedben kibontakozó minőség fókuszú specialty kávéforradalom inspirált minket az Espresso Desk elindítására.

Eldöntöttük, hogy ezt a világot elérhetővé tesszük a rendezvényeken is, ezért kávéinkat a Casino Mocca friss szüretből származó, gondosan termesztett, szüretelt és pörkölt szezonális kínálatából választjuk. Hazánk első és legismertebb újhullámos pörkölő csapata minőségorientált szemlélettel, nagy odafigyeléssel hozza elő a kávék termőterületre és fajtára jellemző ízjegyeit. Izgalmas gasztronómiai élmény felfedezni, hogy a kávé nem feltétlenül egy keserű ital. Rendkívül érdekes gyümölcsös ízjegyeket felsorakoztató tételek mellett természetesen hagyományosabb csokis-mogyorós ízjegyű kávék is elérhetők választékunkban.

Espressonk alapanyagát mindig a megrendelőnkkel közösen választjuk ki a Casino Mocca aktuális választékából.

03 – Eszközeink

Egyedülálló módon a legmagasabb műszaki és minőségi szintet képviselő La Marzocco GS3 MP típusú espresso gépet használunk. Gépünket kézzel készítették Firenze mellett, ami nemcsak kiemelkedő teljesítménye miatt különleges: üvegoldalán keresztül a vendégek a kulisszák mögé is bepillanthatnak. Villámgyors on-demand őrlőt használunk, mert az eszpresszó csak frissen őrölt kávéból az igazi.

Szigorú workflow szerint dolgozunk, melynek elengedhetetlen része az adott kávéhoz legjobban passzoló recept meghatározása és folyamatos ellenőrzése is. Ezekhez a feladatokhoz ultragyors és megbízható Acaia barista mérlegeket használunk.

KAPCSOLAT

+36 20 417 0932

/espressodesk

/espressodesk

KÉRD AJÁNLATUNKAT

 

3 + 11 =